Bout bv

Borduur badge

Kleding kan worden voorzien van een borduur badge. Het is een duurzame vorm van logoverwerking en heeft een representatieve uitstraling. In tegenstelling tot een directe borduring wordt het logo op een los stukje stof geborduurd. Vervolgens worden de randen afgelokt. De badge wordt in ons atelier aangebracht op de gewenste positie.

Badge logo's zijn in verhouding tot de overige vormen van logoverwerking duurder. Dit wordt veroorzaakt door het gecompliceerde proces en kostbare borduur apparatuur. Daarnaast moet de badge zelf ook nog op de kleding worden aangebracht.

Om het logo te kunnen borduren zal er van het logo een zogenaamde "borduurkaart" moeten worden gemaakt. Dit is eigenlijk een stukje software waarbij het logo wordt omgezet in draadsteken, draadrichtingen en kleuren. Over het algemeen geldt dat de kwaliteit van het borduurlogo toeneemt naar mate de lussen van de steken korter worden.

De prijs van een borduur badge is sterk afhankelijk van het aantal steken, het aantal te vervaardigen badges en vooral waar (in Europa of het Verre Oosten) dat wordt gedaan.

De productie van borduur badges is een specialistisch vakgebied, daarom heeft BOUT Beroepskleding ervoor gekozen dit proces uit te besteden bij een specialist.

Borduur badges kunnen vanaf ongeveer 50 stuks geproduceerd worden.

Voorbeeld Badgelogo